Blog & Nieuws

We houden jullie graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wereld van poedercoatinstallaties en natlakinstallaties.
Daarnaast plaatsen we regelmatig updates over uitgevoerde projecten en opdrachten. 


 • Preventief onderhoud aan poedercoatinstallaties en natlakinstallaties

  Hoe garandeer je de productiviteit, betrouwbaarheid en de levensduur van poedercoatinstallaties en natlakinstallaties?

  Geplaatst op 1 maart 2023
  Preventief onderhoud is van essentieel belang voor de productiviteit, betrouwbaarheid en de algehele levensduur van poedercoatinstallaties en natlakinstallaties. U bent bij ons aan het juiste adres voor preventief onderhoud aan (alle onderdelen van) uw poedercoat- en natlakinstallaties. Onze deskundigheid voorkomt dat uw vitale apparatuur en systemen schade oplopen.
 • Transportsystemen optimaal vernieuwen

  Transportsystemen optimaal vernieuwen

  Geplaatst op 23 december 2021
  Transportsystemen zijn veelzijdig inzetbare transportmiddelen welke producten op een eenvoudige en betrouwbare wijze door alle procesdelen, zoals voorbehandelingstunnels, drogers, ovens en poedercabines voeren. Door een optimale transportkettingdeling zijn enorme rendementen te halen ten aanzien van het productierendement.
 • Onderdelen van poedercoat en natlak installaties: Ovens

  Onderdelen van installaties: Ovens

  Geplaatst op 2 september 2021
  Nadat producten voorzien zijn van een poedercoatlaag, dient het poeder te worden gesmolten en uitgehard in een zogenaamde moffeloven. Dit kan in diverse types moffelovens. Ook worden kamerovens ingezet bij het moffelproces na het poedercoatproces. In dit blogartikel vertellen we meer over de verschillende types moffelovens.
 • Poedercabine Afzuiging Afzuigfilter Cycloon

  Onderdelen van installaties: Afzuiging

  Geplaatst op 10 augustus 2021
  Om een goed en veilig werkklimaat te creëren in de fabriekshal is een goede afzuiging van poedercabines belangrijk. Een te hoge concentratie poeder in- en rondom de poedercabine kan leiden tot stofexplosies. Daarom is het essentieel om te zorgen voor een goed poederafzuigsysteem in de vorm van een afzuigfilter, eventueel gekoppeld met een cycloon. Hoe een afzuigfilter en een cycloon werken leest u in dit blogartikel.
 • Emotech onderdelen van installaties drogers

  Onderdelen van installaties: Drogers

  Geplaatst op 13 juli 2021
  Nadat producten een reinigingsproces hebben ondergaan met vloeistoffen, dienen ze gedroogd te worden. Dit kan in diverse types drogers en droogkamers die de producten actief drogen. Ook worden droogkamers ingezet bij het drogen na een natlakproces. In dit blogartikel vertellen we meer over de verschillende types drogers.
 • Voorbehandeling poedercoatinstallatie Emotech

  Onderdelen van installaties: Voorbehandelingsinstallaties

  Geplaatst op 26 februari 2021
  Een poedercoat- of natlak installatie bestaat uit een aantal onderdelen. Al deze onderdelen zijn nodig tijdens een bepaalde stap in het coatingproces. De eerste schakel in het proces is het ophangen van de producten aan de transportbaan. De tweede schakel is het voorbehandelen van de producten. Daar vertellen we in deze blog meer over.
 • Nieuwe coatinginstallatie voor Flamco Flexcon in Almere

  Nieuwe coatinginstallatie voor Flamco Flexcon in Almere

  Geplaatst op 8 februari 2021
  Flamco is producent van kwaliteitscomponenten voor HVAC toepassingen en is vertegenwoordigd in 70 landen. Op de nieuwe coatinginstallatie zullen expansievaten in verschillende afmetingen worden gecoat.
 • Wat is poedercoaten?

  Wat is poedercoaten?

  Geplaatst op 29 januari 2021
  Poedercoaten is het aanbrengen van een laag poeder op een product door middel van een elektrisch geladen poeder spuitpistool. Dit poederspuitpistool kan zowel handmatig of automatisch worden bediend. De poederlaag op het product wordt in een oven in 15-18 minuten gesmolten waardoor het poeder als een egale laag uithardt.
 • Keweste kettingtransporteur Emotech

  Transportsystemen: de verbindende schakel

  Geplaatst op 8 januari 2021
  Het transportsysteem van een installatie is een zeer belangrijk onderdeel, het is namelijk de verbindende schakel tussen alle verschillende onderdelen van een installatie. Om een installatie op de meest effectieve manier te laten functioneren is een deugdelijk transportsysteem noodzakelijk.
 • Emotech BV Enschede kantoorpand

  Over Emotech B.V.

  Geplaatst op 21 december 2020
  Emotech B.V. is gevestigd in Enschede. Het bedrijf ontwerpt, levert, plaatst en onderhoudt industriële poedercoat- en natlakinstallaties. Emotech is opgericht in 1971 en is sindsdien uitgegroeid tot een deskundige en betrouwbare partner die kwaliteit en flexibiliteit hoog in het vaandel heeft staan. Voor zowel het plaatsen van een nieuwe poedercoat- of natlakinstallatie, het aanpassen van een installatie of het verhuizen van een installatie heeft Emotech alle middelen in huis om aan uw wensen te voldoen.
 • Kooistra Poedercoating Drachten gaat groen!

  Kooistra Poedercoating Drachten gaat groen!

  Geplaatst op 16 november 2020
  Met de afronding van fase 1 van het zonnepanelenproject, beschikt Kooistra Poedercoating Drachten als één van de eersten in Nederland over een compleet gasloos werkende poedercoatinstallatie.
 • Poedercoaten of natlakken

  Poedercoaten of natlakken

  Geplaatst op 2 april 2020
  Voor bedrijven die zelf willen gaan oppervlakte behandelen is het vaak de vraag: Gaan we poedercoaten of natlakken? Het antwoord op die vraag hangt af van verschillende variabelen. Wij hebben de belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje gezet. Klik hieronder.
 • Emotech introduceert website www.kewesta.nl

  Emotech introduceert website www.kewesta.nl

  Geplaatst op 1 februari 2020
  Emotech voert al jaren de Nederlandse vertegenwoordiging van Kewesta GmbH, het internationaal gerenommeerde merk op het gebied van hoogwaardige transportbaansystemen. Speciaal voor het uitgebreide productassortiment van Kewesta heeft Emotech een Nederlandstalige website www.kewesta.nl gelanceerd met daarop alle informatie over Kewesta en haar verschillende types transportsystemen.