• Home
  • Blog
  • Nieuwe coatinginstallatie voor Flamco Flexcon in Almere
Nieuwe coatinginstallatie voor Flamco Flexcon in Almere
Geplaatst op 8 februari 2021

Nieuwe coatinginstallatie bij Flamco Flexcon Almere

Emotech is 2021 begonnen met de bouw van een nieuwe coatinginstallatie bij Flamco Flexcon Almere. Flamco is producent van kwaliteitscomponenten voor HVAC toepassingen en is vertegenwoordigd in 70 landen, op de nieuwe coatinginstallatie zullen expansievaten in verschillende afmetingen worden gecoat.

De installatie bestaat uit een 6-zone RVS doorloopvoorbehandeling, een gecombineerde A-droger/A-oven, een Gema snelkleurwisselcabine, gekoppeld door een Kewesta 55Nn transportsysteem. Het transportsysteem heeft een kettinglengte van ruim 233 meter en is voorzien van 584 stuks draaihaken.

Op deze pagina zullen wij regelmatig foto’s plaatsen van de vorderingen van de bouw van deze nieuwe coatinginstallatie.

Update maandag 8 februari 2021

De bouw van de nieuwe coatinginstallatie bij onze klant Flamco Flexcon te Almere vordert gestaag! Na de plaatsing van de voorbehandelingstunnel, het droger/ovenblok en de poedercabine zijn we bezig de montage van de Kewesta 55Nn transportbaan en loopt het project volgens planning.

Update dinsdag 6 april 2021

Testfase Gelaste Vaten Lijn (GVL) bij Flamco Flexcon Almere afgerond

Wij hebben de bouw afgerond van de zogenaamde Gelaste Vaten Lijn (GVL) bij onze klant Flamco Almere. Deze nieuwe poedercoatinstallatie heeft succesvol proefgedraaid en inmiddels zijn alle type expansievaten van Flamco naar volle tevredenheid gecoat.

De installatie bestaat uit een 6-zone RVS voorbehandelingstunnel, een A-kap droger/oven combinatie, een Gema snelkleurwisselcabine en een Kewesta 55Nn transportsysteem, voorzien van speciaal ontworpen draaihaken. Aan het transportsysteem zijn mechanische richtstations gebouwd, welke er voor zorgen dat de draaihaken altijd in dezelfde positie staan zodat de 6-assige robots (levering Flamco) probleemloos de expansievaten kunnen ophangen en afhalen van het transportsysteem.