• Home
 • Service & Onderhoud

Service & Onderhoud voor poedercoat- en natlakinstallaties

Een poedercoat- of natlakinstallatie is vrijwel altijd in bedrijf. Om uw productieproces te waarborgen, is service en (preventief) onderhoud van essentieel belang voor vele probleemloze bedrijfsuren. Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar bij onverhoopte storingen en andere spoedeisende situaties.

Hiermee is de continuïteit van uw bedrijfsvoering gewaarborgd. Ons ervaren serviceteam beschikt over alle certificaten om (veilig) te mogen werken aan uw installatie en tevens beschikt zij over de benodigde geavanceerde apparatuur en gereedschappen om betrouwbare metingen en technische werkzaamheden uit te voeren.

Veel voorkomende werkzaamheden die door ons serviceteam worden uitgevoerd zijn:

 • Inspecteren en afstellen van installatiedelen
 • Temperatuurcurves maken van drogers/ovens
 • Verrichten van lagermetingen
 • Het meten van luchtstromingen
 • Meten van onbalans van ventilatorwaaiers
 • Meten van de diverse geluidsniveaus

Preventief onderhoud van poedercoatinstallaties en natlakinstallaties

Zoals hierboven genoemd is preventief onderhoud van installaties van essentieel belang voor zoveel mogelijk probleemloze bedrijfsuren. Preventief onderhoud wordt vooral gedaan om de productiviteit, betrouwbaarheid en de algehele levensduur van machines te verlengen.

Bij Emotech B.V. bent u aan het juiste adres voor preventief onderhoud aan (alle onderdelen van) uw poedercoat- en natlakinstallaties. Onze deskundigheid voorkomt dat uw vitale apparatuur en systemen schade oplopen. Jarenlange ervaring in ons vakgebied zorgt ervoor dat wij de juiste adviezen kunnen geven met betrekking tot het juiste onderhoud, het voorkomen van storingen en de algehele levensduur van uw machines verlengen.

Onze diensten op het gebied van preventief onderhoud kunnen worden aangepast aan de behoefte van onze klant, hierdoor krijgt u een maatwerk onderhoudsplan voor uw onderneming. Bij preventief onderhoud via Emotech wordt eerst een algehele beoordeling van de huidige staat van uw apparatuur gedaan alvorens er wordt geëvalueerd waar verbeteringen op het gebied van werking en prestatie van uw poedercoat- of natlakinstallatie te behalen zijn.

Door jaarlijks het onderhoud van uw poedercoat- of natlakinstallaties in te plannen bent u verzekerd van een deskundige inspectie. Onze ervaren servicemonteurs kunnen de verplichte keuringen die verzekeringsmaatschappijen en andere instanties steeds vaker hanteren in de poedercoatindustrie voor u uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn keuringen van spuitapparatuur en elektrische installaties. 

De voordelen van preventief onderhoud op een rij

 • -    De kans op storingen wordt tot het minimum beperkt, verhoogde betrouwbaarheid
 • -    Minder onverwachte kosten
 • -    Minder ongewenste situaties waarbij uw coatinginstallatie stil komt te liggen
 • -    Continuïteit wordt gewaarborgd
 • -    Verlengen van de algehele levensduur van uw coatinginstallatie

Kennis up-to-date

De servicemonteurs van Emotech hebben jarenlange ervaring met poedercoat- en natlakinstallaties. De kennis van onze monteurs wordt regelmatig geactualiseerd door trainingen en nauwe contacten met onze leveranciers.

Wilt u meer informatie over periodiek onderhoud aan uw coatinginstallatie of installatiedelen?

Full service onderhoudscontract Emotech

Full Service contract voor poedercoat- en natlakinstallaties

Beperk stilstand van uw coatinginstallatie tot een minimum met het Emotech Full-Service contract. In ons Full-Service contract bieden wij onze klanten een breed scala aan producten en diensten aan tegen vooraf vastgestelde tarieven.

Tevens zijn wij 24/7 telefonisch bereikbaar voor het opvolgen van storingen en stellen wij alles in het werk om uw installatie zo snel mogelijk weer up and running te krijgen. Het Full-Service contract garandeert bedrijfszekerheid en continuïteit voor uw productieproces!

Groot onderhoud Power Packer Oldenzaal Emotech

Groot onderhoudsproject

Power Packer Oldenzaal

Power Packer te Oldenzaal is marktleider in systemen voor motion control. Power Packer produceert gespecialiseerde, hoogwaardige producten voor toepassing binnen markten als automotive, commerciële voertuigen en medical. Bekijk welke werkzaamheden Emotech hier heeft uitgevoerd. 

Bekijk dit project