Poedercoatinstallaties

Poedercoaten is een zeer effectieve en milieuvriendelijke manier voor het coaten van metalen en is de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid. Middels een persluchtstroom richting het te coaten product wordt een negatief geladen poeder op een positief geladen product opgebracht. Het elektrisch geladen poeder blijft licht aan het te coaten product plakken, waarna het poeder wordt uitgehard in een zogenaamde moffeloven. Poedercoatafwerking is vaak terug te vinden op bijvoorbeeld (straat)meubilair, hekwerken, huishoudelijke apparaten, automotive, machinebouw, schakelkasten, winkelinterieurs, etc.

De voordelen van poedercoatinstallaties

Poedercoaten biedt veel voordelen ten opzichte van conventioneel coaten middels vloeibare coatings:

-  Milieuvriendelijk, doordat er geen vluchtige organische stoffen vrijkomen
-  Kortere doorlooptijd dan het conventioneel, vloeibaar coaten
-  Relatief dikke, beschermende poedercoatlaag met een strakke afwerking
-  Geen lopers (zakkers) van verf
-  Bestendig tegen veel chemicaliën
-  Uitstekende bescherming tegen corrosie
-  Uitstekende bescherming tegen krassen en stoten
-  Kosteneffectief, dankzij de mogelijkheden om poederresten op te vangen en te hergebruiken

Poedercoatinstallaties en Transportsystemen

Te coaten producten worden aan een handmatig of automatisch werkend transportsysteem gehangen, waarbij het transportsysteem de verbindende schakel vormt tussen alle procesdelen zoals het voorbehandelingsproces, het droogproces, het poedercoatproces en het uithardingsproces.

Emotech levert een breed scala aan transportsystemen, van handbediend tot volledig geautomatiseerd. Wij werken nauw samen met onze Duitse transportbaanleverancier Kewesta GmbH, marktleider op het gebied van hoogwaardige transportoplossingen.