Projecten 

Emotech is sinds 1970 leverancier van coatinginstallaties en sindsdien een betrouwbare en deskundige partner, waarbij flexibiliteit en kwaliteit hoog in het vaandel staat. In de afgelopen 50 jaar heeft Emotech een grote klantenkring opgebouwd in de meest uiteenlopende disciplines, voor zowel complete coatinginstallaties als ook deelinstallaties zoals voorbehandelings-, oven- en transportoplossingen.

Het overgrote deel van onze klanten bevindt zich in de metaalindustrie, waarbij het merendeel een eigen product of deelproduct fabriceert. Daarnaast levert Emotech ook aan zogenaamde looncoaters die voor verschillende opdrachtgevers diverse producten coaten. 

Hieronder kunt u meer lezen over een aantal van onze projecten. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op.

Vernieuwde poedercoatinstallatie voor Kooistra

Ontdek onze laatste innovatie voor Kooistra Drachten: een geavanceerde poedercoatinstallatie met uitgebreide voorbehandeling en naadloze procesflow. Verbeterde efficiëntie en prestaties in één!

Lees meer

Nieuwe hr-ketel voor Heras BV Oirschot

Ontdek de toekomst van verwarmen! Wij hebben onze nieuwste hr-ketel geïnstalleerd voor Heras in Oirschot. De hr-ketel zorgt voor een enorme energie-efficiëntie. Met Emotech's installatie wordt tot 98% energie hergebruikt, en er is zelfs ruimte voor 30% waterstofbijmenging. Nieuwsgierig?

Lees meer

Modernisering van de Kameroven bij Oude Hesselink Coating

Oude Hesselink Coating in Weerselo heeft hun oude kameroven gemoderniseerd met een Siemens PLC-besturing en een ELCO modulerende gasbrander. Deze investering resulteerde in een verbeterd bedieningsgemak, procesbetrouwbaarheid en aanzienlijke energiebesparingen. De opwarmtijd van de oven is met 40% verkort. Ontdek hoe deze upgrades de bedrijfsvoering ten goede kwamen.

Lees meer

Nieuwe energiezuinige- en ruimtebesparende coatinginstallatie voor Flamco Flexcon Almere

Nieuwe energiezuinige- en ruimtebesparende coatinginstallatie voor Flamco Flexcon Almere

De bouw van een bijzondere coatinginstallatie voor Flamco Flexcon in Almere is afgerond.

Het betreft een zogenaamde “paternoster” coatinginstallatie, waarbij zowel vloeroppervlak wordt bespaard alsmede een aanzienlijke energiebesparing.

Lees meer

Nieuwbouw poedercoatinstallatie voor Casaro Meubelproductie BV

Nieuwbouw poedercoatinstallatie voor Casaro Meubelproductie BV

In een tijdsbestek van drie maanden is de bouw van een compleet nieuwe poedercoatinstallatie voor Casaro Meubelproductie BV in Buren (Gld) afgerond

Casaro is producent van hoogwaardig en duurzaam meubilair. Met een modern machinepark en vakbekwame medewerkers ontwikkelen en produceren zij sinds 1946 meubilair voor de zakelijke en particuliere markt.

Lees meer

Verhuizing Poedercoatinstallatie Flamco Almere

Onlangs heeft onze klant Flamco één van hun poedercoatinstallaties verhuisd naar hun nieuwe vestiging in Almere, waar Emotech heeft geassisteerd bij de opbouw van deze installatie in een nieuwe configuratie.

Lees meer

Nieuwe coatinginstallatie bij Flamco Flexcon Almere

Flamco is producent van kwaliteitscomponenten voor HVAC toepassingen en is vertegenwoordigd in 70 landen. Op deze nieuwe coatinginstallatie zullen expansievaten in verschillende afmetingen worden gecoat.

Lees meer

Nieuwe besturingskast Kooistra Poedercoating Drachten

Onlangs kregen wij van de firma Kooistra de opdracht om de schakelkast bij hun automatische poedercoatinstallatie te vervangen, na meer dan 25 jaar dienst. 

Lees meer

Nieuwe poedercoatinstallatie voor Color Coating Twente

Onlangs hebben we bij Color Coating in Oldenzaal een nieuwe poedercoatinstallatie geplaatst. De installatie bestaat uit een poedercabine voorzien van pneumatisch bediende schuifdeuren, een kameroven en een handmatig bediend transportsysteem, voorzien van diverse pneumatisch bediende wissels.

Lees meer

Groot onderhoud Power Packer Oldenzaal

Power Packer te Oldenzaal is marktleider in systemen voor motion control. Power Packer produceert gespecialiseerde, hoogwaardige producten voor toepassing binnen markten als automotive, commerciële voertuigen en medical.

Lees meer

Poedercoatinstallatie voor Kooistra Drachten

In 2019 werd Emotech benaderd door de firma Kooistra om de mogelijkheden te bespreken voor een derde, handmatig bediende poedercoatstraat, geheel gericht op het poedercoaten van specials, zodanig dat deze in een nagenoeg stofvrije ruimte gecoat kunnen worden.

Lees meer

Volautomatische poedercoatinstallatie voor Minkels Veghel

Emotech werd door de fa. Minkels geconsulteerd voor een poedercoatinstallatie die kan voldoen aan de capaciteitsvraag, een nog hogere kwaliteitsgraad, gecombineerd met productieflexibiliteit.

Lees meer