• Home
  • Projecten
  • Nieuwbouw poedercoatinstallatie voor Casaro Meubelproductie BV

Nieuwbouw poedercoatinstallatie voor Casaro Meubelproductie BV

In een tijdsbestek van drie maanden is de bouw van een compleet nieuwe poedercoatinstallatie voor Casaro Meubelproductie BV in Buren (Gld) afgerond

Casaro is producent van hoogwaardig en duurzaam meubilair. Met een modern machinepark en vakbekwame medewerkers ontwikkelen en produceren zij sinds 1946 meubilair voor de zakelijke en particuliere markt.


De poedercoatinstallatie

De poedercoatinstallatie bestaat uit een 3-zone RVS voorbehandeling tunnel, een A-kap droger en A-kap oven en een Gema snel kleurwissel cabine. Alle installatiedelen worden gekoppeld door een Kewesta 55Nn transportsysteem. 

Het afhalen van producten geschiedt in de aangrenzende bestaande montagehal, waarna de transportbaan “leeg” terugkeert naar de nieuw gebouwde poedercoat afdeling, alwaar de producten worden opgehangen.


Bouwproces poedercoatinstallatie in beeld

Bij de bouw van een nieuwe poedercoatinstallatie komt veel kijken. Alle onderdelen zoals de voorbehandelingstunnel, poedercabine, droger, oven en het transportsysteem moeten geplaatst en aangesloten worden. 

Om een goed beeld te geven van de volledige bouw van een poedercoatinstallatie, hebben we bij de start van de bouw een camera in de hal geplaatst, zodat via een time-lapse het hele proces van de bouw te volgen is.

We willen Casaro bedanken voor de prettige samenwerking tijdens de bouw van dit project en natuurlijk hun medewerking voor het maken van deze timelapse video.


Foto's bouw en installatie poedercoatinstallatie