Engineering

Mechanische Engineering

Industriële poedercoat- en natlakinstallaties zijn maatwerkinstallaties en worden specifiek ontworpen voor elke klant. Het uiteindelijke ontwerp is afhankelijk van meerdere factoren zoals bijvoorbeeld het beschikbare vloeroppervlak, het soort product, afmetingen van het product, productgewicht en het productieproces. Deze bepalen het soort coatinginstallatie, waarna de layout van de productielijn door ons wordt voorgesteld en na goedkeuring van de klant tot in detail wordt uitgewerkt.

Emotech beschikt over een eigen engineeringsafdeling waarbij gewerkt wordt met de nieuwste CAD/CAM software. Hiermee wordt de installatie in een 3D model opgezet en krijgt de eindgebruiker al in een vroeg stadium een duidelijk beeld van hoe de installatie er uit komt te zien en hoe deze past in haar nieuwe of bestaande fabriekshal. Uit het definitieve 3D model wordt alle informatie gegenereerd welke essentieel is voor de opbouw van de installatie, voor zowel onze toeleveranciers en Emotech BV haar eigen montageteam.

Elektrische Engineering

Emotech BV beschikt over een eigen E&I (Elektrotechniek & Instrumentatie) engineeringsafdeling, die in nauwe samenwerking met onze mechanische engineeringsafdeling zoekt naar optimale besturingsoplossingen voor alle poeder- en natlakinstallaties waarbij de volgende punten centraal staan: Prijs, Kwaliteit, Veiligheid, Handvatten met betrekking tot storingsanalyse en overzichtelijke bediening en visualisatie van de (deel)processen.

Om tot een snelle acceptatie van de installatie te komen door het bedienend personeel wordt al in een vroeg stadium van het project de klant intensief betrokken bij de invulling van de centrale HMI (Human Machine Interface) en lokale bedienposten. De technische dienst en bedienend personeel van de klant worden tijdens- en direct na inbedrijfstelling van de installatie door Emotech BV begeleid door middel van een gedegen instructie. Uiteraard is de betekenis en werking van alle touchpanel schermen terug te lezen in de compleet meegeleverde documentatie.