• Home
  • Projecten
  • Volautomatische poedercoatinstallatie voor Minkels Veghel

Volautomatische poedercoatinstallatie voor Minkels Veghel

Minkels Veghel is producent en wereldwijd leverancier van kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor datacenter infrastructuur. Het merk Minkels maakt onderdeel uit van het merkenportfolio van Legrand, een beursgenoteerde organisatie en maakt gebruik van een door Emotech geleverde volautomatische poedercoatinstallatie.

Opdracht

Door de alsmaar toenemende vraag uit de markt was het voor Minkels nodig om hun responstijd nog verder terug te verkorten. Daarvoor is de bestaande fabriek verder uitgebreid met maar liefst 3.000m2 om onder andere plaats te bieden aan een gloednieuwe in-house volautomatische poedercoatinstallatie. Emotech werd door de fa. Minkels geconsulteerd voor een poedercoatinstallatie die kan voldoen aan de capaciteitsvraag, een nog hogere kwaliteitsgraad, gecombineerd met productieflexibiliteit.


Poedercoatinstallatie

In samenwerking met onze Duitse transportbaanleverancier Kewesta heeft Emotech een ontwerp voorgesteld van de poedercoatinstallatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van het beproefde 55M Power & Free transportsysteem van Kewesta met twee EquiFlow snelkleurwisselcabines van Gema Zwitserland.  

Verder bestaat de poedercoatinstallatie uit een RVS 3-zone doorloop voorbehandelingstunnel, een direct gasgestookte waterdroger en een indirect gasgestookte moffeloven. Het 55M Power & Free Kewesta transportsysteem maakt gebruik van schuin geplaatste buffers, zodat per buffer kan worden volstaan met één aangedreven transportketting om de producten te transporteren. Tevens is ervoor gekozen om de lege wagen buffer op een hoogte van 6,5m te plaatsen zodat het vloeroppervlak geheel benut kan worden voor productiedoeleinden.

Resultaten

De nieuwe volautomatische poedercoatinstallatie van Emotech heeft gebracht waarom werd gevraagd:

  • Verbeterde responstijd met 30%
  • Doorlooptijdverkorting van racks en containment van 18 naar 5 dagen
  • Optimale poedercoatlaag dankzij de twee EquiFlow snelkleurwisselcabines

Terug naar het overzicht.