• Home
  • Projecten
  • Nieuwe besturingskast Kooistra Poedercoating Drachten

Nieuwe besturingskast voor Kooistra Poedercoating Drachten

De relatie met onze klant Kooistra Poedercoating Drachten gaat ver terug. Zo leverde Emotech al in het begin van de jaren ’90 een volledige automatische poedercoatstraat en later een handmatig bediende coatinglijn, in 2015 uitgebreid met een handmatig bediende reinigingscabine. Inmiddels maakt Kooistra Poedercoating Drachten gebruik van drie verschillende coatinginstallaties van Emotech, waarvan de laatste handbediende poedercoatinstallatie vorig jaar (2020) is opgeleverd.

Kooistra Poedercoating is een écht familiebedrijf en is al meer dan 30 jaar actief. Kooistra Poedercoating levert altijd hoogwaardige kwaliteit. Daarom kiest men automatisch ook voor kwaliteit als het gaat om haar poedercoatinstallaties.

Opdracht

Onlangs kregen wij van de firma Kooistra de opdracht om de schakelkast bij hun automatische poedercoatinstallatie te vervangen, na meer dan 25 jaar dienst. De schakelkast, op basis van verouderde relaistechniek, is door ons vervangen door een nieuwe op basis van een Siemens PLC techniek opererende besturingskast, geheel volgens de laatste stand der techniek. De nieuwe besturingskast stuurt de gehele poedercoatinstallatie aan, waaronder een chemische voorbehandelingstunnel, waterdroger, poedercoatapplicatie, moffeloven en het transportsysteem. Bediening van de poedercoatinstallatie geschiedt middels een gebruikersvriendelijke Siemens HMI applicatie volgens de laatste stand der techniek. De programmering hiervan, samen met de PLC is bij Emotech intern voorbereid middels het Siemens TIA portal programmeersoftwarepakket.

Met de nieuwe mini pc met run-time applicatie kan de bedrijfsvoering van Kooistra Poedercoating op afstand de poedercoatinstallatie monitoren, inclusief trending en logging van proces- en productieparameters met als doel het waarborgen en optimaliseren van het productieproces, productkwaliteit en productieoutput.