• Home
  • Projecten
  • Energiezuinige- en ruimtebesparende coatinginstallatie voor Flamco Flexcon Almere
Energiezuinige- en ruimtebesparende coatinginstallatie voor Flamco Flexcon Almere

Nieuwe energiezuinige- en ruimtebesparende coatinginstallatie voor Flamco Flexcon Almere

De bouw van een bijzondere coatinginstallatie voor Flamco Flexcon in Almere is afgerond.

Het betreft een zogenaamde “paternoster” coatinginstallatie, waarbij zowel vloeroppervlak wordt bespaard alsmede een aanzienlijke energiebesparing.

De coatinginstallatie

De coatinginstallatie bestaat uit twee parallel opgestelde Kewesta 120N transportsystemen, welke 2.600mm uit elkaar staan. Om elke 500mm tussen de twee transportsystemen is een zogenaamde gondel gemonteerd waarop vier spindels zijn gemonteerd waarop de te coaten producten worden geplaatst. De 264 stuks gondels worden met een continue transportsnelheid van 1,7 m/min door de paternoster coatinginstallatie gevoerd, waarmee 400 stuks producten per uur kunnen worden gecoat.


Minimale footprint

Dankzij het paternosterprincipe kan deze poedercoatlijn uiterst compact worden gebouwd waarbij diverse installatiedelen letterlijk boven elkaar zijn gebouwd en heeft de coatinginstallatie een footprint van slechts 28m. lengte bij 4,5m. breedte!

Energiezuinig

Naast een ruimtebesparend fabrieksoppervlak, is deze coatinginstallatie tevens zuinig met energie. Doordat de droger en moffeloven als één blok boven de voorbehandelingstunnel zijn gebouwd, werken ze als een A-kap droger en moffeloven, waarbij producten de droger en oven via de onderkant binnenkomen en weer verlaten. Doordat warme lucht van nature stijgt, blijft alle warmte altijd in de droger en oven en treedt er geen warmte naar buiten. Hierdoor zijn er ook geen luchtsluizen, en dus ook geen luchtsluisventilatoren benodigd. Tevens worden rookgassen vanuit de branderkamer van de oven teruggevoerd en hergebruikt door de branderkamer van de droger. Hiermee wordt nog verder bespaard op de stookkosten


Bouwproces poedercoatinstallatie in beeld

Bij de bouw van een nieuwe poedercoatinstallatie komt veel kijken. Alle onderdelen zoals de voorbehandelingstunnel, poedercabine, droger, oven en het transportsysteem moeten geplaatst en aangesloten worden. 

Om een goed beeld te geven van de volledige bouw van een poedercoatinstallatie, hebben we bij de start van de bouw een camera in de hal geplaatst, zodat via een time-lapse het hele proces van de bouw te volgen is.