• Home
  • Projecten
  • Nieuwe handbediende installatie voor Color Coating Twente

Nieuwe handbediende installatie voor Color Coating Twente

Onlangs hebben we bij Color Coating Twente in Oldenzaal een nieuwe poedercoatinstallatie geplaatst. De installatie bestaat uit een poedercabine voorzien van pneumatisch bediende schuifdeuren, een kameroven en een handmatig bediend transportsysteem, voorzien van diverse pneumatisch bediende wissels.

Opdracht

Emotech heeft binnen de beschikbare ruimte in de fabriekshal een coatinginstallatie ontworpen, geschikt om producten te coaten en te transporteren met lengtes tot maximaal 6 meter, waarbij een hoge mate van flexibiliteit mogelijk is gemaakt met toepassing van diverse pneumatisch bediende wissels. De installatie is zodanig opgebouwd dat een minimum aan inbouwhoogte is gecreëerd, zodat de bestaande drie kraanbaansystemen in de hal in werking kunnen blijven.

Dankzij de toepassing van het robuuste handbediende transportsysteem, kunnen producten met gewichten tot wel 800kg worden getransporteerd door de installatie. De poedercoatinstallatie is voorzien van diverse wissels, welke middels een schakelaar pneumatisch kunnen worden bediend. De kameroven is voorzien van 3 parallelle transportrails, waar meerdere producten tegelijkertijd kunnen worden gemoffeld.

Tussen de poedercabine en de kameroven is een rijdende cassette geplaatst, waardoor producten uit de poedercabine in deze rijdende cassette kunnen worden getransporteerd, waarna elke transportrail in de kameroven kan worden bediend.

Resultaten

Verbetering van de output
Hoge mate van flexibiliteit
Robuust transportsysteem
Eenvoudige productrouting