coatinginstallatie Paternoster
Geplaatst op 26 juni 2023

In de hoogte gebouwd

Bij Flamco Flexcon in Almere hebben wij een nieuwe coatinginstallatie gebouwd die uniek is in zijn soort. 


Steeds vaker worden bedrijven geconfronteerd met de uitdaging om nieuwe installaties te plaatsen binnen beperkte ruimtes. Om deze reden hebben onze engineers zich intensief beziggehouden met het verkennen van mogelijke oplossingen, en zij zijn tot een unieke configuratie gekomen waarbij de Kewesta Paternoster-installatie in de hoogte wordt gebouwd.

Deze innovatieve benadering stelt bedrijven in staat om optimaal gebruik te maken van verticale ruimte, wat vooral waardevol is in situaties waar horizontale ruimte beperkt is.

Door de installatie in de hoogte te bouwen, kunnen bedrijven kostbare vierkante meters besparen zonder concessies te doen aan de functionaliteit en capaciteit van de installatie. Het stelt hen in staat om hun productiecapaciteit te vergroten zonder te hoeven investeren in dure uitbreidingen van hun faciliteiten.

Kewesta Paternoster

De Kewesta Paternoster-installatie is in het project bij Flamco speciaal ontworpen om met de beperkte ruimte toch een volledige installatie te kunnen plaatsen.


Het maakt gebruik van een geavanceerd verticaal transportsysteem, waarbij installatiedelen op verschillende hoogteniveau's worden geplaatst. Dit systeem maakt efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte door een gestructureerde en geoptimaliseerde opstelling mogelijk te maken.

Het Duitse vakblad JOT Journal für Oberflächentechnik pakte dit op en schreef daar een artikel over.