Emotech BV Enschede kantoorpand
Geplaatst op 21 december 2020

Over Emotech B.V. 

Emotech B.V. is gevestigd in Enschede. Het bedrijf ontwerpt, levert, plaatst en onderhoudt industriële poedercoat- en natlakinstallaties. Emotech is opgericht in 1971 en is sindsdien uitgegroeid tot een deskundige en betrouwbare partner die kwaliteit en flexibiliteit hoog in het vaandel heeft staan. Voor het plaatsen van een nieuwe poedercoat- of natlakinstallatie, het aanpassen van een installatie of het verhuizen van een installatie heeft Emotech alle middelen in huis om aan uw wensen te voldoen. 

Het proces bij een nieuwe installatie

Industriele poedercoat- en natlakinstallaties worden op maat gemaakt voor de klant. Het begint bij het ontwerpen van de installatie. Bij het ontwerpen van een installatie wordt altijd rekening gehouden met een aantal factoren zoals het soort product, de afmetingen van het product, het gewicht van het product, de beschikbare ruimte waar de installatie moet komen en het productieproces. Al deze factoren spelen een rol in het bepalen van de uiteindelijke installatie. Als er een ontwerp is gemaakt wordt deze bij de klant voorgesteld. Na goedkeuring van de klant wordt het ontwerp tot in het kleinste detail uitgewerkt alvorens de installatie wordt gemaakt. 

Een eigen engineeringsafdeling

Emotech beschikt over een eigen engineeringsafdeling waar wordt gewerkt met de nieuwste CAD/CAM software. Met behulp van die software wordt er een 3D model gemaakt van de installatie. Dat 3D model wordt vervolgens aan de klant voorgelegd, waardoor in een vroeg stadium al in beeld kan worden gebracht hoe de installatie er uit gaat zien in de fabriekshal. Uit het 3D model kan alle informatie worden gegenereerd die essentieel is voor het opbouwen van de betreffende installatie. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt door de toeleveranciers en tijdens de montage door het montageteam dat Emotech in eigen huis heeft. 

Wilt u meer lezen over projecten van Emotech? 

Wilt u meer informatie over wat Emotech voor u kan betekenen?