• Home
  • Blog
  • Onderhoud en Inspectie: Essentieel voor optimale prestaties
Onderhoud en Inspectie: Essentieel voor optimale prestaties
Geplaatst op 14 december 2023

Onderhoud en Inspectie: Essentieel voor optimale prestaties

Om een coatinginstallatie in optimale conditie te houden is inspectie, service en onderhoud van essentieel belang. Goede service is meer dan het oplossen van technische problemen alleen. Tijdens onze inspecties, wordt een uitgebreide inventarisatie gemaakt van de staat van de coatinginstallatie, met daaraan gekoppeld een advies voor het noodzakelijke onderhoud. Aan de hand van dit zogenaamde inspectierapport kan, in overleg met de klant, de totale service voor de komende periode worden gepland.

Onlangs hebben wij weer een uitgebreide inspectie en onderhoud uitgevoerd aan de coatinginstallatie bij onze klant Minkels BV in Veghel. Minkels BV is een wereldwijd leverancier van hoogwaardige oplossingen voor datacenter infrastructuur. Emotech heeft in 2018 een nieuwe Power en Free coatinginstallatie bij Minkels BV geplaatst welke sindsdien vrijwel zonder problemen functioneert, mede danlzij het full-service contract dst Minkels ˜BV bij Emotech heeft afgesloten.

Tijdens het laatste onderhoud hebben wij volgende zaken uitgevoerd:

Brander onderhoud
Emotech onderhoudt alle industriële gasbranders op coatinginstallaties, in dit geval gaat het om de gasbrander van de warmwater-installatie, de gasbrander op de droger en de gasbrander op de moffeloven. De branders worden gereinigd en opnieuw afgesteld voor een optimaal rendement.

Transportbaancontrole
De transportbaan is gecontroleerd op slijtage van zowel de diverse transportbaandelen, alsmede ook de transportketting, aandrijvingen, wissels en loopwagens. 

Inspectie van droger en moffeloven
Het inwendige gedeelte van de droger en moffeloven zijn geïnspecteerd op vervuiling en zijn daar waar nodig inblaasroosters gereinigd. Ook is de warmtewisselaar van de moffeloven gecontroleerd.

Reiniging en vervanging onderdelen voorbehandeling
De diverse interne onderdelen van de RVS doorloop voorbehandelingstunnel zijn gereinigd en/of vervangen, zoals sproeiers, pakkingen, vlinderkleppen, afdichtingsborstels etc. Ook zijn de diverse sproeipompen gecontroleerd op onbalans.

Dit onderhoud garandeert niet alleen een soepel functionerende installatie, maar verlengt ook de levensduur ervan. Bij Emotech streven we ernaar onze klanten de hoogste standaard van service te bieden, zodat ze ongehinderd kunnen blijven opereren met betrouwbare apparatuur.