• Home
  • Blog
  • Moderniseer je poedercoatinstallatie: vervang je oude besturingskast
Moderniseer je poedercoatinstallatie: vervang je oude besturingskast
Geplaatst op 22 maart 2024

Moderniseer je poedercoatinstallatie: vervang je oude besturingskast

Bij de al wat oudere poedercoatinstallaties hoort vaak ook een verouderde besturingskast met de daarbij verouderde elektrocomponenten, vaak nog op basis van relaistechniek. Bij een mogelijk defect van één of meerdere componenten zijn deze componenten vaak niet meer leverbaar, waardoor een langdurige stilstand van de poedercoatinstallatie kan optreden.

Emotech adviseert een verouderde besturingskast dan ook te vervangen. Een nieuwe besturingskast wordt gebouwd en geleverd volgens de laatste stand der techniek, op basis van Siemens PLC techniek waarmee de volledige poedercoatinstallatie wordt aangestuurd. Bediening van de poedercoatinstallatie geschiedt middels een gebruiksvriendelijke Siemens HMI applicatie waarvan de programmering, samen met de PLC, bij Emotech intern wordt voorbereid. 

Tevens bestaat de mogelijkheid om de besturingskast te koppelen aan een mini-pc met run-time applicatie, waarmee op afstand de poedercoatinstallatie gemonitord kan worden, inclusief trending en logging van proces- en productieparameters. Middels deze uiterst waardevolle gegevens kan het productieproces geoptimaliseerd worden, samen met productiekwaliteit en productie-output van de poedercoatinstallatie.

Voorbeeld van een HMI touch-panel

Inwendig gedeelte van een besturingskast op basis van PLC techniek