Poedercoatinstallatie voor Kooistra Drachten

De relatie met onze klant Kooistra Poedercoating Drachten gaat ver terug. Zo leverde Emotech al in het begin van de jaren ’90 een volledige automatische poedercoatstraat en later een handmatig bediende coatinglijn, in 2015 uitgebreid met een handmatig bediende reinigingscabine. Kooistra Poedercoating is een écht familiebedrijf en is al meer dan 30 jaar actief. Kooistra Poedercoating levert altijd hoogwaardige kwaliteit. Daarom kiest men automatisch ook voor kwaliteit als het gaat om haar poedercoatinstallaties.

Opdracht

In 2019 werd Emotech benaderd door de firma Kooistra om de mogelijkheden te bespreken voor een derde, handmatig bediende poedercoatstraat, geheel gericht op het poedercoaten van specials, zodanig dat deze in een nagenoeg stofvrije ruimte gecoat kunnen worden. Speciaal voor deze nieuw te bouwen poedercoatinstallatie is door de fa. Kooistra een bestaande tegenoverliggende fabriekshal aangekocht en ingericht met een nieuwe fabrieksvloer, nieuwe halverlichting en een nieuwe voorgevel.


Ontwerp

Terwijl Kooistra hun nieuwe fabriekshal inrichtte voor de nieuwe poedercoatstraat is Emotech is aan de slag gegaan met diverse ontwerpen voor de poedercoatinstallatie. Deze ontwerpen zijn met de familie Kooistra besproken en zijn we gezamenlijk gekomen tot het definitieve ontwerp waarbij optimaal gebruik is gemaakt van de beschikbare fabrieksruimte, energieverbruik en productieflexibiliteit.

Poedercoatinstallatie

De handmatig bediende poedercoatinstallatie bestaat uit een manueel bediend transportsysteem voorzien van parallelsporen, waarbij de traversebalken zowel in langs- als in dwarsrichting voortbewogen kunnen worden. De poedercabine is voorzien van een in de vloer geïntegreerde afzuigput welke op een extern geplaatst afzuigfiltersysteem is aangesloten. De poedercabine is aan de in- en uitloopzijde voorzien van handmatig bediende schuifdeuren. Achter de poedercabine is een afgesloten bufferruimte gebouwd, van waaruit de producten in de kameroven kunnen worden getransporteerd. De kameroven is elektrisch gestookt middels verwarmingselementen en is aan beide zijden voorzien van pneumatisch bediende schuifdeuren.

Terug naar het overzicht.