Poeder- en natlakcabines

Emotech levert en plaatst cabines voor de poedercoat- en natlakindustrie. De cabines worden geleverd in verschillende uitvoeringen, waarbij vorm, afmetingen en materiaalkeuze een rol spelen, e.e.a. afhankelijk van uw wensen.

Poedercabines
Poedercoaten is de milieubewuste en economisch gunstige manier van coaten. Poedercoatings stoten nagenoeg geen vluchtige organische stoffen uit en dankzij de lagere materiaal- en exploitatiekosten is poedercoaten economisch aantrekkelijk. Het poedercoaten vindt plaats in een poedercabine of vóór een poederwand. Wij bouwen en plaatsen poedercabines in vele uitvoeringen, volledig afgestemd op het productieproces en de wens van de klant. De cabine kan bijvoorbeeld worden uitgerust met één of meerdere verticale sleuven voor plaatsing van een spuitrobot. Daarnaast kunnen er één of twee handspuitopeningen worden voorzien voor het handmatig vóór of naspuiten na het automatisch coaten. In het dak van de poedercabine is een sleuf voorzien waar de transportbaan de producten door de poedercabine voert.

Natlakcabines

Het voordeel van coaten met behulp van natlak is dat er, afhankelijk van de toe te passen lak, vaak geen moffeloven benodigd is voor het uitharden van de laklaag op hoge temperaturen. Hierdoor kan sterk worden bespaard op stookkosten. Als nadeel kan worden aangemerkt dat natlakken minder economisch is dan poedercoaten. Tevens kan de duurzaamheid van de poedercoatlaag met natlakken niet worden geëvenaard. In de natlakcabine is een afzuigfiltersysteem opgenomen, waarbij de lucht in de cabine wordt afgezogen en de lakdeeltjes in het filter achterblijven. De gefilterde, schone lucht wordt afgevoerd naar buiten.


Terug naar het overzicht.