Blog & Nieuws

We houden jullie graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wereld van poedercoatinstallaties en natlakinstallaties.
Daarnaast plaatsen we regelmatig updates over uitgevoerde projecten en opdrachten. 


  • Moderniseer je poedercoatinstallatie: vervang je oude besturingskast

    Moderniseer je poedercoatinstallatie: vervang je oude besturingskast

    Geplaatst op 22 maart 2024
    Upgrade jouw productie! Ontdek hoe een nieuwe besturingstechnologie poedercoatprocessen revolutioneert. Lees meer over Siemens PLC's en de voordelen van op afstand beheer.
  • Hergebruik rookgassen voor Prisma Coating Zoetermeer

    Hergebruik rookgassen voor Prisma Coating Zoetermeer

    Geplaatst op 27 februari 2024
    Bij Prisma Coating in Zoetermeer hebben we met succes rookgassen van een hete moffeloven omgeleid naar een waterdroger, Met als resultaat: aanzienlijke besparingen op gaskosten. Wil je meer weten?
  • Onderhoud en Inspectie: Essentieel voor optimale prestaties

    Onderhoud en Inspectie: Essentieel voor optimale prestaties

    Geplaatst op 14 december 2023
    Een grondige inspectie en onderhoud zijn cruciaal om een coatinginstallatie optimaal te laten functioneren. Onlangs hebben we bij Minkels BV een uitgebreide inspectie gedaan op hun coatinginstallatie. Dit resulteerde in een soepel werkende installatie met een optimaal rendement. Wil je weten hoe we dit hebben bereikt?
  • Energiebesparing op ovens: vervanging van hoog-laag branders naar modulerende gasbranders

    Energiebesparing op ovens: vervanging van hoog-laag branders naar modulerende gasbranders

    Geplaatst op 22 september 2023
    Bij bestaande (vaak wat oudere) drogers en moffelovens worden nog hoog-laag gasbranderd toegepast voor de verwarming. Door deze gasbranders te vervangen door een modulerende gasbrander kan deze brander een regelbereik creëren. Deze vervaning zorgt voor veel kostenbesparing.
  • Energiebesparing:  Toepassing van frequentieregelingen op pompen

    Energiebesparing: Toepassing van frequentieregelingen op pompen

    Geplaatst op 15 september 2023
    Voorbehandelingsinstallaties maken vaak gebruik van sproeipompen om reinigingsvloeistoffen uit vloeistofbaden te halen. De sproeipompen zijn voorzien van een elektromotor welke qua vermogen is geselecteerd op het maximaal aantal kubieke meter vloeistof.
    Door de elektromotor aan te sturen middels een een requentieregelaar, wordt er direct bespaard op elektriciteit.
  • coatinginstallatie Paternoster

    In de hoogte gebouwd...

    Geplaatst op 26 juni 2023
    Het Duitse magazine JOT heeft recentelijk aandacht besteed aan een opmerkelijke ontwikkeling binnen de industrie: het in de hoogte bouwen van onze Kewesta "paternoster" coatinginstallatie. Deze innovatieve benadering stelt bedrijven in staat om kostbare vloeroppervlakte te besparen, terwijl ze profiteren van geoptimaliseerde productiecapaciteit.
  • Afbeelding van het rookgaskanaal van de moffeloven

    Energiebesparing: Hergebruik van rookgassen van de moffeloven

    Geplaatst op 25 mei 2023
    Energie en de daarmee gepaard gaande hoge energiekosten zijn een veel besproken onderwerp. Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij regelmatig vragen krijgen over de mogelijkheden om energiebesparing te realiseren op bestaande poedercoatinstallaties, het liefst op een eenvoudige en relatief goedkope wijze.
  • Preventief onderhoud aan poedercoatinstallaties en natlakinstallaties

    Hoe garandeer je de productiviteit, betrouwbaarheid en de levensduur van poedercoatinstallaties en natlakinstallaties?

    Geplaatst op 1 maart 2023
    Preventief onderhoud is van essentieel belang voor de productiviteit, betrouwbaarheid en de algehele levensduur van poedercoatinstallaties en natlakinstallaties. U bent bij ons aan het juiste adres voor preventief onderhoud aan (alle onderdelen van) uw poedercoat- en natlakinstallaties. Onze deskundigheid voorkomt dat uw vitale apparatuur en systemen schade oplopen.
  • Transportsystemen optimaal vernieuwen

    Transportsystemen optimaal vernieuwen

    Geplaatst op 23 december 2021
    Transportsystemen zijn veelzijdig inzetbare transportmiddelen welke producten op een eenvoudige en betrouwbare wijze door alle procesdelen, zoals voorbehandelingstunnels, drogers, ovens en poedercabines voeren. Door een optimale transportkettingdeling zijn enorme rendementen te halen ten aanzien van het productierendement.
  • Onderdelen van poedercoat en natlak installaties: Ovens

    Onderdelen van installaties: Ovens

    Geplaatst op 2 september 2021
    Nadat producten voorzien zijn van een poedercoatlaag, dient het poeder te worden gesmolten en uitgehard in een zogenaamde moffeloven. Dit kan in diverse types moffelovens. Ook worden kamerovens ingezet bij het moffelproces na het poedercoatproces. In dit blogartikel vertellen we meer over de verschillende types moffelovens.
  • Poedercabine Afzuiging Afzuigfilter Cycloon

    Onderdelen van installaties: Afzuiging

    Geplaatst op 10 augustus 2021
    Om een goed en veilig werkklimaat te creëren in de fabriekshal is een goede afzuiging van poedercabines belangrijk. Een te hoge concentratie poeder in- en rondom de poedercabine kan leiden tot stofexplosies. Daarom is het essentieel om te zorgen voor een goed poederafzuigsysteem in de vorm van een afzuigfilter, eventueel gekoppeld met een cycloon. Hoe een afzuigfilter en een cycloon werken leest u in dit blogartikel.
  • Emotech onderdelen van installaties drogers

    Onderdelen van installaties: Drogers

    Geplaatst op 13 juli 2021
    Nadat producten een reinigingsproces hebben ondergaan met vloeistoffen, dienen ze gedroogd te worden. Dit kan in diverse types drogers en droogkamers die de producten actief drogen. Ook worden droogkamers ingezet bij het drogen na een natlakproces. In dit blogartikel vertellen we meer over de verschillende types drogers.
  • Voorbehandeling poedercoatinstallatie Emotech

    Onderdelen van installaties: Voorbehandelingsinstallaties

    Geplaatst op 26 februari 2021
    Een poedercoat- of natlak installatie bestaat uit een aantal onderdelen. Al deze onderdelen zijn nodig tijdens een bepaalde stap in het coatingproces. De eerste schakel in het proces is het ophangen van de producten aan de transportbaan. De tweede schakel is het voorbehandelen van de producten. Daar vertellen we in deze blog meer over.
  • Nieuwe coatinginstallatie voor Flamco Flexcon in Almere

    Nieuwe coatinginstallatie voor Flamco Flexcon in Almere

    Geplaatst op 8 februari 2021
    Flamco is producent van kwaliteitscomponenten voor HVAC toepassingen en is vertegenwoordigd in 70 landen. Op de nieuwe coatinginstallatie zullen expansievaten in verschillende afmetingen worden gecoat.
  • Wat is poedercoaten?

    Wat is poedercoaten?

    Geplaatst op 29 januari 2021
    Poedercoaten is het aanbrengen van een laag poeder op een product door middel van een elektrisch geladen poeder spuitpistool. Dit poederspuitpistool kan zowel handmatig of automatisch worden bediend. De poederlaag op het product wordt in een oven in 15-18 minuten gesmolten waardoor het poeder als een egale laag uithardt.
  • Keweste kettingtransporteur Emotech

    Transportsystemen: de verbindende schakel

    Geplaatst op 8 januari 2021
    Het transportsysteem van een installatie is een zeer belangrijk onderdeel, het is namelijk de verbindende schakel tussen alle verschillende onderdelen van een installatie. Om een installatie op de meest effectieve manier te laten functioneren is een deugdelijk transportsysteem noodzakelijk.
  • Emotech BV Enschede kantoorpand

    Over Emotech B.V.

    Geplaatst op 21 december 2020
    Emotech B.V. is gevestigd in Enschede. Het bedrijf ontwerpt, levert, plaatst en onderhoudt industriële poedercoat- en natlakinstallaties. Emotech is opgericht in 1971 en is sindsdien uitgegroeid tot een deskundige en betrouwbare partner die kwaliteit en flexibiliteit hoog in het vaandel heeft staan. Voor zowel het plaatsen van een nieuwe poedercoat- of natlakinstallatie, het aanpassen van een installatie of het verhuizen van een installatie heeft Emotech alle middelen in huis om aan uw wensen te voldoen.
  • Kooistra Poedercoating Drachten gaat groen!

    Kooistra Poedercoating Drachten gaat groen!

    Geplaatst op 16 november 2020
    Met de afronding van fase 1 van het zonnepanelenproject, beschikt Kooistra Poedercoating Drachten als één van de eersten in Nederland over een compleet gasloos werkende poedercoatinstallatie.
  • Poedercoaten of natlakken

    Poedercoaten of natlakken

    Geplaatst op 2 april 2020
    Voor bedrijven die zelf willen gaan oppervlakte behandelen is het vaak de vraag: Gaan we poedercoaten of natlakken? Het antwoord op die vraag hangt af van verschillende variabelen. Wij hebben de belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje gezet. Klik hieronder.
  • Emotech introduceert website www.kewesta.nl

    Emotech introduceert website www.kewesta.nl

    Geplaatst op 1 februari 2020
    Emotech voert al jaren de Nederlandse vertegenwoordiging van Kewesta GmbH, het internationaal gerenommeerde merk op het gebied van hoogwaardige transportbaansystemen. Speciaal voor het uitgebreide productassortiment van Kewesta heeft Emotech een Nederlandstalige website www.kewesta.nl gelanceerd met daarop alle informatie over Kewesta en haar verschillende types transportsystemen.